maanantai 18. heinäkuuta 2011

Ihana kotiinpaluu, ihanainen Mikkeli!

Olen ollut lähes vuoden pois kotoa (ja Suomesta ylipäätään) ja pelkäsin ajan kultaavan muistot kotikonnuista, mutta vielä mitä! En muista, milloin viimeeksi olisin nauttinut näin kovasti kotona olemisen ihanuudesta! Siivoan, kitken, leivon, leivon ja leivon! Nautin olostani, makaan ruohikolla X-asennossa ja hymyilen sireenien juuressa kuivia lehtiä rapistelevalle pienelle myyrälle. Hei vaan, koti <3

Mikkeli on meille lähin "iso kaupunki" (lainausmerkit, koska tämä saa Ameriikan mittakaavassa ihan eri arvon). Sieltä hoituvat suurimmat ruokaostokset, apteekkiasiat ja ruokailu, vaikka mahtavaa tarjontaa olisi myös Ristiinassa. Voihan tuo olla puolitottumustakin ajella pitempi matka Mikkeliin, kun äidilläkin työt ovat siellä ja veljellä opiskelut, mutta kenties osaksi sitä kaipaa myös valikoimaa. Mikkeli tarjoaa myös vaatekaupat ja suuremman torielämän.

Mikkelissä tulee käytyä myös viettämässä aikaa ja viihtymässä. Kävimme äidin kanssa toissa päivänä tärkeät asiat hoidettuamme syömässä uusitun torin vierellä uudessa ravintolassa GastroPubi Einossa (kuvan kävin jälkeenpäin yhtenä varhaisena aamuna ottamassa - terassi täyttyy nopeasti!). Kävin ensimmäistä kertaa, mutta ihastuin heti! Täytyy myöntää, että taisin ihastua vähän jo pelkkien juttujen perusteella, mutta ei kyllä ravintola yhtään pettänyt odotuksiin nähden! Einon vahvuuksina mielestäni on ehdottomasti aitous, myöskin erilaisuus sekä perin suomalainen menu! Listalta löytyy Aake Kallialan nassun ja kommenttien lisäksi ilmeisesti hänen kanssa yhteistyöllä pohdittuja suomalaisia herkkuja savolaisista ruiskuorimuikuista läskisoossiin. Hihi. Äiti nautti herkullisen maksapihvin ja minä valitsin kalan ystävänä nimenomaan nämä muikut, jotka sain nauttia sulan voin sekä perunamuusin sijaan pyytämieni kasvisten kera. AI ETTÄ OLI HYVÄÄ! Ja näin mukavaa ja aitoa palvelua en ole pitkään aikaan saanut, edes Suomesta (: Ihana oli käydä ja sanonpa tämänkin: alakerran vessoissa oli hauska Aake-ylläri, käykää kuuntelemassa ;) Tänne palaan!

Koti- ja Mikkeli-ikävä on ollut ilmeisen suuri, sillä kaupunki tuntuu uskomattoman kauniilta jopa sateella! Erityisen kaunis Mikkeli on sateen jälkeen, sateenkaaren koristelemana. Lapsuuden ja erityisesti nuoruuden Mikkeliini verrattuna yleisilme on kaunistunut. Mikkeli on tässä viime vuosina (heti minun lähdettyäni opiskelemaan muualle) kokenut melkoisen kasvojenkohotuksen. Ensin (minun ajanlaskuissani) tuli H&M (merkkipuu sekin!), jota seurasi suurensuuri Anttila-rakennus, torin ympäristön remontit, S-kaupan hurja muuttoremontointi (joka muuten jatkuu vieläkin), kauppakeskus Akseli ja nyt vihdoin kahden vuoden urakan jälkeen valmistunut toriparkki. Toimiva mielestäni, enkä voi edes poissaolleena valittaa rakennusprojektin häiriöistä tai sen aiheuttamien liikennejärjestelyiden haitoista (:

Einon ikkunasta ulos haaveillessani en voinut olla ajattelematta, kuinka kaunis ja ihanan siisti Mikkeli tänä päivänä onkaan. Toivottavasti se sellaisena pysyy <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti